Το Νυδρί


 Πανοραμική άποψη Νυδριού   Το Νυδρί αποτελεί σήμερα προορισμό της μεγαλύτερης μερίδας των τουριστών που επισκέπτονται το νησί. Διαθέτει εστιατόρια, μπαρ, μαγαζιά όλων των ειδών και δίνει στους παραθεριστές τη δυνατότητα να κάνουν θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα και να επισκεφτούν τα νησάκια του κόλπου, καθώς και την Ιθάκη και την Κεφαλονιά.

       Πιο συγκεκριμένα από το Νυδρί, φαίνονται τα όμορφα «Πριγκηποννήσια» (Σπάρτη, Χελώνι, Μαδουρή, Σκορπίδι, Σκορπιός) που μαζί με τη χερσόνησο της Αγίας Κυριακής, δημιουργούν ένα υπέροχο νησιώτικο σύμπλεγμα. Η Μαδουρή ανήκει στην οικογένεια Βαλαωρίτη. Ο Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση έδωσε στο Νυδρί παγκόσμια φήμη φιλοξενώντας κατά καιρούς πλήθος επισκεπτών αλλά και προσωπικοτήτων απ' όλη την υφήλιο. Μάλιστα οι κάτοικοι της περιοχής για να τιμήσουν τον Έλληνα εφοπλιστή έχτισαν προς τιμήν του ένα άγαλμα, το οποίο κοσμεί την πλατεία του χωριού. Στο λιμάνι θα βρείτε πολλά καραβάκια που άλλα εκτελούν κρουαζιέρες στα «Πριγκηποννήσια» και στις γύρω παραλίες και άλλα ημερήσιες κρουαζιέρες μέχρι το ακρωτήριο Λευκάτας, το Πόρτο Κατσίκι, τους Εγκρεμνούς, καθώς και την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα ενοικίασης μικρής βάρκας ή ταχύπλοου για να τα εξερευνήσετε μόνοι σας.


Νυδρί - Kαταρράκτες

 

Καταρράκτες στο ΝυδρίΚαταρράκτες στο Νυδρί      Πολύ κοντά στο Νυδρί σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον συναντάμε τους καταρράκτες που υπάρχουν στην περιοχή. Η διαδρομή μέσα στην καταπράσινη φύση είναι ιδιαίτερα απολαυστική και καταλήγει σε μονοπάτι που οδηγεί σε μια σειρά βράχους, όπου και σχηματίζεται ο καταρράκτης. Λίγο πιο πάνω φτάνουμε σε μια φυσική λεκάνη όπου εκεί συγκεντρώνεται το νερό. Εκεί μπορούμε να κολυμπήσουμε στα παγωμένα νερά.


Real time web analytics, Heat map tracking