Οι παραλίες της Λευκάδας

 

Ag. Nikitas 2       Η Λευκάδα είναι πασίγνωστη για τις παραδεισένιες παραλίες, με το λευκό ψιλό βότσαλο και τα τυρκουάζ νερά της. Οι παραλίες αυτές που έχουν κάθε χρόνο την πρώτη θέση διεθνώς στις προτιμήσεις των παραθεριστών έχουν βραβευθεί με γαλάζιες σημαίες.

       Οι εντυπωσιακές αυτές σε μήκος και ομορφιά παραλίες βρίσκονται στα δυτικά της Λευκάδας. Είναι παραλίες αμμώδεις ή με ψιλό βότσαλο, με πεντακάθαρα νερά και χρώμα που αλλάζει ανάλογα με το φυσικό περιβάλλον. Άλλοτε είναι πράσινο, άλλοτε γαλάζιο και άλλοτε τυρκουάζ: Αμμόγλωσσα, Κάστρο, Γύρα, Αϊ Γιάννης, Πευκούλια, Άγιος Νικήτας, Μύλος, Κάθισμα, Γιαλός, Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι.

Porto katsiki 11       Το Πόρτο Κατσίκι, το Κάθισμα και οι Εγκρεμνοί είναι πασίγνωστες για την ομορφιά τους. Αυτό διατυπώνεται σε γνωστά τουριστικά περιοδικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το Πόρτο Κατσίκι μάλιστα θεωρείται η καλύτερη και ομορφότερη παραλία της Μεσογείου.

       Μικρότερες αλλά εξίσου όμορφες και απάνεμες παραλίες με βότσαλο και νερά απολαυστικά συναντάμε στην ανατολική και νότια πλευρά της Λευκάδας: Λυγιά, Νικιάνα, Περιγιάλι, Νυδρί, Δεσίμι, Πόρος, Αμμούσω, Αγιοφύλλι, Βασιλική.

     Τέλος στο Μεγανήσι θα βρείτε πολλές μικρές και ήσυχες παραλίες: Αϊ Γιάννης, Σπήλια, Πασουμάκι, Αμπελάκια, Αθερινός, Λιμονάρι.

     Για το έτος 2016, 8 παραλίες της Λευκάδας και η μαρίνα κέρδισαν γαλάζια σημαία. Για να τις δείτε στα ελληνικά κάντε κλικ εδώ ή στα αγγλικά εδώ.

Real time web analytics, Heat map tracking